A lakók szellőztetni kezdték és elhagyták a lakást, egyúttal értesítették a tűzoltókat. A soproni hivatásos tűzoltók mérőműszere kimutatta a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltatót, aki a fürdőszobában lévő gázkazánnál meghibásodást talált, ezért azt kikapcsolta. A fűtést más módon is meg tudták oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A lakót megvizsgálta a mentőszolgálat, de mivel jobban lett, nem kellett kórházba szállítani – közölte a katasztrófavédelem.

Az eset ismét ráirányítja a figyelmet a tüzelő- és fűtőberendezések rendszeres karbantartásának, a füstelvezetők ellenőrzésének, valamint a szellőztetés és a megfelelő levegő utánpótlás biztosításának fontosságára, hiszen a nyílt égésterű fűtőberendezések a helyiség oxigénjét használják el az égéshez. Bár az Ív utcai lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő, szerencsére időben észlelték a bajt.

A biztonság növelése érdekében javasolt a jogszabályi előírásoknak megfelelő érzékelő használata, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezáltal életeket menthet.