A nyomozás adatai szerint a rendőrök március 17-én 22 óra 40 perckor Fertőszentmiklóson a Szerdahelyi utcában igazoltatták egy autó vezetőjét és utasát. Az ellenőrzés során az utas – R. Dávid 25 éves vadosfai lakos – önként átadott a járőröknek egy becsomagolt kis alumínium dobozt, amelyben mintegy 18 gramm fehér színű, kristályos anyag és két közel 13 gramm zöld színű tabletta volt. A férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, míg a nála talált kábítószergyanús anyagokat lefoglalták. A 25 éves vadosfai fiatallal szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben kábítószer birtoklása miatt eljárást indítottak. 

A lefoglalt kábítószergyanús anyagok és a gyanúsítottól vett vizeletminta tekintetében kirendelt igazságügyi vegyész és toxikológus szakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek és azok összmennyisége meghaladta a csekély mennyiség alsó határát.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Soproni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.