Bár azt mondják, hogy nem a ruha teszi az embert, mégis az öltözködés, a megjelenés is sokat elárul egy ember jelleméről. Sőt, bármilyen meglepő, még az is árulkodik arról, hogy kik vagyunk, ahogy az ünnepekkor felékesítjük a fánkat. Nézzük, mit mesélnek rólunk kedvenc karácsonyi díszeink és kiegészítőink!

A sok aprócska dísz és girland végtelen nagylelkűségről árulkodik. Egy olyan ember díszíti így fel a fáját, aki vidáman és optimistán tekint a világba, és szereti  a társaságot. Fontosak számára az érzelmek, és szem előtt tartja azt is, hogy örömet szerezzen másoknak.

Ha valaki csak a faágak végére akaszt díszeket, az arra utal, hogy az illető nem szeret túlzásokba esni a hétköznapokban sem. Nyílt személyiség, aki szeret a dolgok mögé látni, és ha kell, nem rejti véka alá a véleményét. Az őszintesége mellett szerencsére jól bánik a szavakkal is, így néha markánsabb véleményével sem sért meg másokat.

A letisztult, mindenféle hivalkodástól mentes fa egyenes jellemről árulkodik, aki nem szereti felesleges dolgokkal bonyolítani az életét. Elvárja a környezetétől, hogy elmondják számára, amit gondolnak. Az egyszerűség az élete valamennyi területét áthatja.

A klasszikus arany és ezüst színű díszek használata a békére és harmóniára való törekvést sugallja. Aki így díszíti fel a fáját, türelmes alkat, és nem sieti el a döntéseit. Inkább alaposabban átgondolja a dolgait, mintsem elhamarkodottan döntsön.

Aki a karácsony másik jellemző színpárosába, a vörösbe és a zöldbe öltözteti otthona ékét, gondoskodó és megbízható típus. Fontos számára, hogy szeretteinek a kedvében járjon, és meghitt, szeretetteljes légkört teremtsen odahaza.

A hagyományos díszek és színek kedvelőivel szemben az extravagáns fadíszítők szeretnek kitűnni a környezetükből. Számukra fontos, hogy amikor csak módjuk van rá, megmutassák személyiségüket és kreativitásukat. Kifejezetten kedvükre való, hogyha kilógnak a sorból.