A rendőrök 2018. augusztus 16-án 23 óra 45 perckor Sopronban a Récényi úton igazoltatták egy autó járművezetőjét és utasát. Az ellenőrzés során mindketten zavartan viselkedtek, ezért a rendőrök átvizsgálták ruházatukat, csomagjukat. Az intézkedés során a sofőr – 24 éves H. Gábor – ruházatában, egy zacskóban zöldesbarna növényi származékot, míg utasa – a 27 éves P. Dániel – hátizsákjában, rózsaszín őrlőt növényi morzsalékkal, műanyag tasakban szintén növényi származékot és alufóliában fehér port találtak. A fiatalok a rendőröknek a helyszínen elismerték, hogy korábban kábítószert fogyasztottak. A férfiakat elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, míg a náluk talált kábítószergyanús anyagokat lefoglalták, majd velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

Bíróságon is felelhet a két drogos fiatal
 

 

A nyomozók a két soproni férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a sofőr a járművezetés időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, ezért vele szemben – fenti bűncselekményen túl – bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indítottak.

A Soproni Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az illetékes járási ügyészségnek.