A világranglistán 110. magyar játékos a szlovén Dalila Jakupoviccsal (82.) találkozott az első fordulóban, és szetthátrányból fordítva, 2 óra 31 perces csatában diadalmaskodott.
    
„Nagyon hosszú és sok energiát igénylő találkozón vagyok túl. Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok topformában, de küzdöttem ezerrel, próbáltam okosan játszani. Jól szerváltam, rengeteget mozogtam. Természetesen most maga a győzelem a legfontosabb, ennek nagyon-nagyon örülök” – íta honlapján a 25 éves versenyző. 
   
Kifejtette, hogy Acapulcóban későn kezdődnek a mérkőzések, és ez meghatározza a pályán kívüli életet is. „Mindent picit későbbre időzítünk, mint a szokásos, például az étkezések is elcsúsznak. De élvezem az itteni körülményeket, hiszen remek helyen versenyzünk” – nyilatkozta a magyar játékos, aki a nyolcaddöntőben a hetedik helyen kiemelt Cseng Szaj-szajjal csap össze, magyar idő szerint 23 órakor.
    
A szintén 25 éves kínai teniszező 40. a világranglistán, és két WTA-tornát nyert. Eddigi egyetlen találkozójukon, 2014-ben Tiencsinben 7:5, 6:4-re legyőzte Babost.
    
A soproni játékos párosban – Jani Réka oldalán – az első fordulóban búcsúzott Mexikóban.
    
Eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
    --------------------------------------------------
Babos Tímea-Dalila Jakupovic (szlovén) 5:7, 6:4, 6:4