Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az EU által 350 millió forinttal támogatott korszerűsítés következtében nemcsak környezetkímélőbb lett az épület, de jobb körülményeket is tudnak biztosítani a gyerekek számára. 
 
A beruházás keretében kicserélték a nyílászárókat; hőszigetelték a homlokzatot és a tetőt; korszerűsítették a fűtési rendszert, új radiátorokat szereltek fel, amelyeket hőszabályzó szelepekkel láttak el; akadálymentesített mosdót alakítottak ki, rámpát építettek a bejárathoz és 17 kilowatt teljesítményű napelemrendszert telepítettek. 
 
A korszerűsítésekkel évente mintegy egymillió forintot tud megtakarítani az intézmény - közölte a polgármester. 
 
Farkas Ciprián, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje elmondta, a beruházás egy folyamat része, amely jól illeszkedik a kormány azon politikájához, amely a családokat és a gyermekek születését támogatja. 
 
"Ahol van gyermek, ott van jövő, ezért kötelességünk" az intézményrendszer további fejlesztése - hangsúlyozta, hozzáfűzve: ezt a munkát folytatni szeretnék a jövőben is. 
 
Az általános iskola épületében az energetikai fejlesztésen túl a Soproni Tankerületi Központ 31 millió forintból nyolc tantermet és négy mosdót újított fel.