Az ünnepnapokon a rendőrség és a polgárőrség forgalomirányítással segíti a gépjárművek parkolását, a gyalogosok és kerékpárosok közlekedését a temetők közelében lévő utakon, útkereszteződésekben, gyalogos-átkelőhelyeken és a parkolókban.

A hétvégén megnövekvő forgalomban a lakosság elővigyázatossága kiemelt jelentőségű, ezért a rendőrség kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében:

Fokozott figyelmet fordítsanak az úttest mellett közlekedő kerékpárosokra, a buszmegállóban és a gyalogos-átkelőhelyeken haladó gyalogosokra!
Kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék ki a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, illetve egy nyomon haladó járműveket!
Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a látni és látszani elv betartása szükséges, ezért használjanak világítást és fényvisszaverő eszközöket!
A nagyobb forgalomból adódó forgalomlassulásokra, a temetőknél kialakított parkolók zsúfoltsága miatt torlódásra lehet számítani, ezért legyenek türelmesek, előre számítsanak hosszabb utazási időre!
Kora reggeli órákban akár fagypont alatti hőmérsékletre is számítani lehet, ami az utak csúszóssá válását idézheti elő. Fokozott óvatossággal közlekedjenek!
Tömegközlekedési eszközök használata esetén legyenek körültekintőek, főként a járműről le- és fellépéskor.

A mindenszentek és a halottak napján a parkolókban, a tömegközlekedési eszközökön és a temetőkben nagyobb az esély a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére. A gépkocsifeltörés, a zseblopás és az alkalmi lopás megelőzése érdekében kérjük a lakosságot:

A temetőknél leparkolt gépkocsikban ne hagyjanak látható értéket, a járművek ajtajait zárják be! Kerékpárt soha ne hagyják lezáratlanul!
Értékeiket ruházatuk belső, vagy jól zárható zsebeiben tárolják, táskáikat, csomagjaikat mindig tartsák szem előtt, ne hagyják őrizetlenül!
Otthonaikat a temetőlátogatások idejére zárják be, ne adjanak esélyt a betörőknek!

 A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz, akik a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekben is segítséget nyújtanak.